fotograf / skribent

Charlotte Åsland Larsen


En kreativ, nysgjerrig og eventyrlysten sjel som brenner for formidling gjennom ord og bilder.

Bak innholdet på denne siden befinner det seg en rastløs fotograf og tekstforfatter, med kronisk skrivekløe og reisefeber. 31 år har rukket å passere siden jeg så verden for første gang, og ikke vet jeg hvor tida ble av. For tiden bor jeg i Oslo sammen med min bedre halvdel, men hjertet vil alltid være godt plantet på sørlandet.

Akkurat nå jobber jeg som redaktør og informasjonsrådgiver (årsvikariat) i CP-foreningen. Tar også på meg mindre frilansjobber innenfor tekst og foto, og trives med mange jern i ilden. Ved siden av jobb har jeg også nylig tatt Webgruppens sertifiseringskurs i digital markedsføring. Bak meg har jeg en fotografutdannelse fra Norges Kreative Fagskole (Høyskolen Kristiania), en bachelorgrad i samfunnsendring og kommunikasjon – og en mastergrad i samfunnskommunikasjon fra Universitetet i Agder.

Ved siden av studiene mine kastet jeg meg over de mulighetene som dukket opp. Jeg har derfor blant annet vært styremedlem og informasjonsansvarlig i Studentorganisasjonen i Agder og nestleder i Rhetorica, linjeforeningen for kommunikasjonsstudentene ved UiA. Jeg har fått prøve meg som freelancejournalist i Fædrelandsvennen, og jeg har vært konsertfotograf for Trashpop og Eternal Terror. Siden januar 2019 har jeg også jobbet frivillig som kommunikasjonskonsulent i Gi Bort Dagen, hvor jeg hovedsaklig jobber med historieformidling på nettsiden.

Har et stort behov for nye impulser og nye opplevelser, og synes det er viktig å være åpen for det som er nytt, ukjent og kanskje litt skummelt. Plutselig er det ikke så nytt, ukjent eller skummelt lenger – og jeg kan ta et skritt videre og utfordre meg selv enda litt mer.

REISEFEBER

Verden er spennende, og reisefeberen har fått meg til å bruke mine siste kroner på reise utallige ganger. Jeg griper hver eneste mulighet jeg får til å utforske nye kriker og kroker av kloden vår, og har fått gleden av å besøke de fleste kontinentene. Jeg har hoppet fallskjerm over Byron Bay i Australia, sett soloppgangen over magiske Angkor Wat i Kambodsja og fra toppen av en stupa i Bagan i Myanmar. Jeg har hoppet strikk over Victoria Falls i Zambia, vært på safari i Botswana og lekt cowgirl i Australias innerste daler. Jeg har gått meg vill i Hong Kong, vært på båttur i Ha Long bay i Vietnam, og dykket i Great barrier rief i Australia.

Jeg har besøkt mayaruiner i Belize, og spist ekte taco i Mexico. Jeg har dratt alene på gatefototur til Tyskland, og jeg har bodd på landsbygda i Zambia. Jeg har spist tarantella i Kambodsja, overnattet i en yurt 3400moh i Kirgisistan og opplevd pyramidene i Egypt. Jeg har sett Taj Mahal, ridd på kamel i Saharaørkenen i Marokko og vært på interrail i Sør-øst Europa. Jeg har besøkt Tsjernobyl og spøkelsesbyen Pripyat, og jeg har kjørt over fjellene i snøstorm i Sveits. For hver tur jeg reiser på, blir verden større. For hver gang jeg reiser, er det flere steder jeg må se og utforske. Nye lukter, nye smaker. Nye mennesker. Nye omgivelser. Nye opplevelser, og nye minner.

KREATIVITET OG INTERESSER

Er full av drømmer og ambisjoner for fremtiden. Jeg har alltid flere jern i ilden, og liker å prøve nye ting. Prøver å nyte øyeblikkene, og være takknemlig for det jeg har. Tenker masse på fortid og fremtid, men prøver å leve i nuet uansett hvor vanskelig det er til tider. Jeg liker å lese, skrive og lære. Det er så masse jeg vil se. Gjøre. Smake. Lære. Jeg strikker mariusluer, baker sjokoladefugde og klimprer litt på gitaren. Lærer meg noen fraser på spansk, tegner og lytter til musikk. TVen har jeg byttet ut med vinylspiller, men platesamlinga er foreløpig ganske beskjeden. Har en stor interesse for musikk, og stortrives på konsert og festival. Hører på det meste innenfor rock, men også veldig mye annet.

Lista er lang, og variert.  Jeg liker øl, tatoveringer, krøller og lange, innholdsrike samtaler. Store ullgensere, oransje roser og håndskrevne brev. Har en forkjærlighet for det analoge. Tar bilder med god, gammeldags 35mm film og leser kun fysiske bøker. Musikk er best på vinyl eller fra scenen. Tenker best på en nesten tom buss, har en overfylt bokhylle og blir gladere for et vennlig smil og en god klem enn ting som kan pakkes inn.

PLANETEN VÅR OG MILJØET

Jeg vet at all reisingen min ikke er forenelig med en bærekraftig livsstil, men jeg prøver å tilpasse meg og ta bedre valg i hverdagen uten å gi slipp på det som betyr alt for meg. Jeg prøver å begrense, fremfor å gi helt slipp. Jeg har aldri vært glad i shopping, og jeg bruker helst pengene mine på opplevelser sammen med menneskene jeg er glad i. Det er viktig for meg at det jeg eier enten har en nytteverdi, eller en affeksjonsverdi.

Jobber med meg selv hver eneste dag, og tar med glede i mot tips om en grønnere hverdag. Jeg sorterer søpla mi, kutter plasten der det lar seg gjøre og prøver å spise mindre kjøtt. Jeg bytter sakte men sikkert ut sminke og andre produkter med mer bærekraftige varianter. Prøver å orientere meg i jungelen av produkter, og finne alternativer som funker bedre både for meg og for kloden vår.


Without change there is no innovation, creativity, or incentive for improvement. Those who initiate change will have a better opportunity to manage the change that is inevitable.

– William Pollard Read